Gedenkboom

Een plek om te herdenken

Nabestaanden hebben niet altijd een vaste plek waar ze een overledenen kunnen gedenken. Omdat de as verstrooid is op zee, bijvoorbeeld. Of omdat een graf niet meer bestaat. Met de Gedenkboom Oegstgeest is een prachtige gedenkplek gecreëerd waar mensen steeds weer terugkeren om even stil te staan bij een dierbare.

Stijlvol monument

De Gedenkboom staat op het strooiveld, op het nieuwe deel van de begraafplaats. Het is een stijlvol en fier monument, net als een echte boom krachtig geworteld in de aarde. Aan de takken worden metalen blaadjes bevestigd, waarin naam en geboorte- en sterfdatum van de overledene zijn gegraveerd. Op de achterkant is ruimte voor een korte tekst.

Cortenstaal

De boom is gemaakt van het cortenstaal dat ook terugkomt in het hek en de achterwand van de begraafplaats, de klimopblaadjes zijn vervaardigd uit koperkleurig aluminium. Rondom de boom staan vazen waarin nabestaanden bloemen kunnen plaatsen.

Periode

Een gedenkblad kan voor vijf, tien, vijftien of twintig jaar worden aangebracht, deze periode kan worden verlengd. Na bestelling is het blad binnen veertien dagen beschikbaar. Het bevestigen aan de Gedenkboom gebeurt in overleg met de aanvrager. Wilt u een gedenkblad bestellen? Vul dan hier het aanvraagformulier in.

BEGRAAFPLAATS GROENE KERK

Haarlemmerstraatweg 6
2343 LB Oegstgeest
071 820 0377

Van april tot oktober  zijn er op verzoek rondleidingen over de begraafplaats van de Groene Kerk. Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden. Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Mail dan even naar rondleiding@begraafplaats-groenekerk.nl.