Gedenkboom

Gedenkboom

Nabestaanden hebben niet altijd een vaste plek waar ze een overledene kunnen gedenken. Omdat de as verstrooid is op zee, bijvoorbeeld. Of omdat een graf niet meer bestaat. Met de Gedenkboom Oegstgeest is een prachtige gedenkplek gecreëerd waar mensen steeds weer terugkeren om even stil te staan bij een dierbare.

Stijlvol monument
De Gedenkboom staat op het strooiveld, op het nieuwe deel van de begraafplaats. Het is een stijlvol en fier monument, net als een echte boom krachtig geworteld in de aarde. Aan de takken worden metalen blaadjes bevestigd, waarin naam en geboorte- en sterfdatum van de overledene zijn gegraveerd. Op de achterkant is ruimte voor een korte tekst.

Cortenstaal
De boom is gemaakt van het cortenstaal dat ook terugkomt in het hek en de achterwand van de begraafplaats, de klimopblaadjes zijn vervaardigd uit koperkleurig aluminium. Rondom de boom staan vazen waarin nabestaanden bloemen kunnen plaatsen.

Periode
Een gedenkblad kan voor vijf, tien, vijftien of twintig jaar worden aangebracht, deze periode kan worden verlengd. Na bestelling is het blad binnen veertien dagen beschikbaar. Het bevestigen aan de Gedenkboom gebeurt in overleg met de aanvrager.

Wilt u een gedenkblad bestellen? Vul dan hier het aanvraagformulier in.