Bereikbaarheid

Het oude deel van de begraafplaats, de Groene Kerk en het Willibrords Erf bevinden zich aan de Haarlemmerstraatweg 4-6 te Oegstgeest (2343 LB). Vanaf het parkeerterrein steekt u de Haarlemmerstraatweg over.

Het adres van het nieuwe deel is Haarlemmerstraatweg 3A, 2343 LA Oegstgeest. Vanaf het parkeerterrein gaat u linksaf het voetpad op. Na de bocht ziet u de begraafplaats voor u liggen.

Routebeschrijving Groene Kerk Oegstgeest
Haarlemmerstraatweg 6, 2343 LB Oegstgeest

De kerk ligt aan de noordkant van het Oegstgeester Kanaal, in het verlengde van de Dorpsstraat.

Per openbaar vervoer
Bus 386 (Qliner vanaf Den Haag CS of vanaf Simon Vestdijklaan, Oegstgeest) en 57 (vanaf Leiden CS of vanaf Nieuw Vennep NS Station) stoppen op de Dorpsstraat, vlak voor de President Kennedylaan. Vanaf daar doorlopen in noordelijke richting. Bus 186/187 (vanaf Leiden CS of vanaf Simon Vestdijklaan, Oegstgeest) stopt op de Irislaan (halte Dahlialaan), vlak voor de President Kennedylaan. Dat is een stukje verder lopen (linksaf de Kennedylaan op, aan het eind rechtsaf het smalle gedeelte van de Dorpsstraat in).
N.B.: de postcode van de kerk is 2343 LB, maar als men dat intypt op de website www.9292ov.nl komt men (meestal) aan de verkeerde kant van Haaswijk terecht. Beter is het om het adres van het laatste stukje van de Dorpsstraat in te typen, dat is 2343 AZ.

Per auto vanaf Den Haag
Via de A44 tussen Wassenaar en Schiphol, neem niet afslag 7 (Oegstgeest) maar afslag 6 = Oegstgeest NOORD, onderaan de afrit, bij de rotonde, rechtsaf en daarna 1e rechts. Na 800 meter verschijnt het bordje ‘Oegstgeest’ bebouwde kom, dan meteen (als de weg naar links dreigt te gaan) rechtsaf de Haarlemmerstraatweg op, na 300 meter maakt de weg een scherpe bocht naar links, en in die bocht ligt aan de linkerkant de Groene Kerk. Parkeren kan aan de rechterkant van de weg op een groot parkeerterrein.

Per auto vanaf Amsterdam
Na Schiphol de A44 richting Wassenaar nemen, let op: na afslag 4 verwacht je afslag 5, maar die bestaat niet, en afslag 6 komt vrij snel daarna (= Oegstgeest Noord), die moet men nemen. Onderaan de afrit, bij het stoplicht, linksaf, de A44 onderdoor, op de rotonde rechtdoor, daarna 1e rechts. Na 800 meter verschijnt het bordje ‘Oegstgeest’ bebouwde kom, dan meteen (als de weg naar links dreigt te gaan) rechtsaf de Haarlemmerstraatweg op, na 300 meter maakt de weg een scherpe bocht naar links, en in die bocht ligt aan de linkerkant de Groene Kerk. Parkeren kan aan de rechterkant van de weg op een groot parkeerterrein.