In het kader van het ‘Weekend van de Begraafplaats’, dat dit jaar van 24 tot en met 26 mei plaatsvindt, organiseert de Stichting Begraafplaats Groene Kerk een verhalenwedstrijd met als thema:

‘Begraafplaats, een plek vol verhalen’

Een begraafplaats in het algemeen en de begraafplaats bij de Groene Kerk is een inspirerende plek voor verhalen. Zoals uit het recente onderzoek van de Vereniging Oud Oegstgeest is gebleken, is er bij veel graven een bijzonder verhaal te vertellen. Maar ook verhalen over andere begraafplaatsen of over begraven in het algemeen zijn van harte welkom.

Iedereen die dat wil, kan deelnemen aan deze wedstrijd. De uiterste inzenddatum is 12 mei. De verhalen worden beoordeeld door een uit drie personen bestaande deskundige jury.

De prijsuitreiking waarvoor alle inzenders zullen worden uitgenodigd, vindt plaats op een nader te bepalen tijdstip in het ‘Weekend van de Begraafplaats’. Daarnaast zullen de beste verhalen voor publiek worden voorgelezen in de Groene Kerk in het Monumentenweekend op zondagmiddag 8 september.

Reglement van deelname.