Als slot van de verhalenwedstrijd uit het ‘Weekend van de Begraafplaats’ zal een voorleessessie plaatsvinden in de Groene Kerk tijdens het Monumentenweekend, dat dit jaar op 14 en 15 september plaatsvindt.

Het Monumentenweekend wordt vrijdagavond 13 september gestart met een concert in de kerk door het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek onder leiding van Mark Tempelaars.

Op zaterdag is de kerk gesloten, maar de begraafplaats is open. Op zondag worden er ook rondleidingen op de begraafplaats georganiseerd.

Daarnaast is er op zondag van 13.00 tot 14.30 uur een inleiding over Ramses Shaffy en zijn connectie met Oegstgeest, afgewisseld met liederen van hem op de vleugel.

Vanaf 15.00 uur start in de Groene Kerk de prijsuitreiking van de Verhalenwedstrijd. Naast de twee prijswinnende verhalen worden ook nog een drie andere, aan onze begraafplaats gerelateerde verhalen voorgelezen. Tussen de verhalen door zal Kees Jan Visser steeds kort iets toepasselijks op de vleugel spelen.

De volgende verhalen zullen worden voorgelezen
– Verhaal “John Irish Stephenson” geschreven door Nienke Krudde (Ver. Oud Oegstgeest).
– Verhaal “Graf” geschreven door Elida Tuinstra (met aansluitend prijsuitreiking).
– Verhaal Dodemansbocht – kort verhaal geschreven door Elly Wiersma – Klein.
– Verhaal “Hymne voor een vergeten componist” geschreven door Willem Pekelder.
– Verhaal “Tot ziens” van Ella Wormsbecher (met aansluitend prijsuitreiking).